Antena 3 CNN Actualitate "M-am săturat de breaking news că nu sunt bani la Sănătate!" | Premierul Ciolacu anunță oficial că salariile bugetarilor cresc cu 5%

"M-am săturat de breaking news că nu sunt bani la Sănătate!" | Premierul Ciolacu anunță oficial că salariile bugetarilor cresc cu 5%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că majorarea salarială de 5% în sistemul bugetar nu se va aplica demnitarilor, confirmând astfel informațiile care au circulat, pe surse, în ultimele zile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   11:37

Ciolacu a menționat că și-a propus ca Legea Bugetului de Stat pe 2024 să fie adoptată de Parlament până la Crăciun.

"Am stabilit calendarul bugetului și am dori ca astăzi să fie în transparență (decizională), iar joi să treacă prin ședința de Guvern și în următoarea săptămână, până în sărbători, să îl trecem prin Parlament.

Astfel, dacă va fi vreo sesizare la Curtea Constituțională, termenul să fie între Crăciun și Anul Nou. Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari, este o decizie foarte clară", a declarat el.

Prim-ministrul a spus că "niciun minister nu pierde bani" prin noul buget și a indicat mai multe ministere care ar beneficia de procentaje mărite, raportate la PIB.

Ciolacu anunță un buget "istoric" la Educație

"Avem iarăși un buget istoric la Educație, de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pentru Educație. Trebuie să ținem cont și de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR și în exercițiul financiar actual în valoare de aproape 12 miliarde, în acest moment.

Sunt cele mai mari investiții în sistemul de educație, în școli, în toată infrastructura.

Salariile profesorilor: o să decid cu liderii de sindicat în aceste zile. Era normal să așteptăm să închidem întregul buget, să bugetez acești bani la Ministerul Educației.

Sunt ferm convins că vom avea împreună o situație corectă", a adăugat el.

Ciolacu s-a săturat de Breaking News la Sănătate

"Este o majorare și la Casa Națională de Sănătate. Am ajuns la 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, însă trebuie să identificăm corect cum se cheltuiesc acești bani, pentru că eu, unul, m-am săturat să văd la televizor breaking news că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, în condițiile în care noi alocăm 12 miliarde de euro.

Trebuie, în primul și în primul rând, digitalizare, să știm în timp real unde se cheltuie banii și cum se gestionează banii", a detaliat șeful guvernului.

El a mai spus că deficitul prognozat pentru 2024 va fi "sub 5%" și cu cel puțin 0,5% mai scăzut decât valoarea cu care va încheia România acest an.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close