Antena 3 CNN Actualitate Macedonia și-a închis ”complet” graniţa pentru imigranţi. Anunțul făcut de un oficial din Ministerul de Interne

Macedonia și-a închis ”complet” graniţa pentru imigranţi. Anunțul făcut de un oficial din Ministerul de Interne

Macedonia și-a închis ”complet” graniţa pentru imigranţi. Anunțul făcut de un oficial din Ministerul de Interne
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Mar 2016   •   13:41

Macedonia şi-a închis "complet" graniţa pentru imigranţii clandestini, după ce Slovenia şi Serbia au anunţat impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte accesul acestora pe teritoriul lor, a declarat, miercuri, un ofiţer de poliţie pentru Reuters.

Potrivit Ministerului de Interne din Macedonia, niciun imigrant nu a intrat marţi din Grecia pe teritoriul acestei ţări.

Macedonia a introdus, duminică, măsuri suplimentare la frontiera cu Grecia, permiţând doar tranzitul refugiaţilor care vin din zone unde în mod clar este război. Spre exemplu, conform autorităţilor elene, Macedonia permitea trecerea refugiaţilor din regiunea siriană Alep, dar nu a celor care locuiesc în Damasc (Siria) sau în Bagdad (Irak).

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Macedonia a impus alte restricţii la frontiera cu Grecia, permiţând doar trecerea refugiaţilor din Siria şi Irak. Din cauza restricţiilor, 13.000-14.000 de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Occident sunt blocaţi în nordul Greciei.

Violențe la granița greco-macedoneană

La sfârșitul lunii februarie, aproximativ 300 de irakieni și sirieni au încercat luni să forțeze granița dintre Grecia și Macedonia pentru a protesta împotriva scăderii numărului de imigranți autorizați să treacă în Macedonia în vederea continuării deplasării lor spre nordul Europei.

După ce au forțat cordonul de poliție grec, imigranții au invadat calea ferată și au încercat să forțeze gardul de sârmă ghimpată ridicat la granița dintre Grecia și Macedonia.
 

×
Subiecte în articol: macedonia
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close