Antena 3 CNN Actualitate MAE, atenționare de călătorie pentru Italia: Coduri roșu, portocaliu și galben de fenomene meteo intense

MAE, atenționare de călătorie pentru Italia: Coduri roșu, portocaliu și galben de fenomene meteo intense

Ministerul Afacerilor Externe (MAR) a emis, marți, o atenționare de călătorie pentru Italia, unde autoritățile au emis coduri roșu, portocaliu și galben de precipitații.

MAE, atenționare de călătorie pentru Italia: Coduri roșu, portocaliu și galben de fenomene meteo intense
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Oct 2021   •   12:34

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis un avertisment de cod roșu de precipitații puternice, începând cu 4 octombrie 2021, pentru centrul regiunii Liguria și zona de vest din regiunea Piemonte.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria și Piemonte, precum și în Lombardia, Emilia-Romagna și provincia autonomă Trento.

A fost emis, de asemenea, cod galben de precipitații intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto și nordul-estul regiunii Sardinia.

Conform MAE, condițiile de instabilitate se vor extinde și în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios și rece către Marea Mediterană.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close