Antena 3 CNN Actualitate MAE reacţionează la glumele francezilor: A devenit revoltătoare această identificare a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei

MAE reacţionează la glumele francezilor: A devenit revoltătoare această identificare a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei

MAE reacţionează la glumele francezilor: A devenit revoltătoare această identificare a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    27 Noi 2011   •   22:42

Gluma actorului francez care a insinuat într-o emisiune radio că românii sunt cerşetori a stârnit nemulţumire la Bucureşti. Ministerul român de externe a condamnat afirmaţiile.

"Astfel de manifestări nu fac decât să susţină şi să dezvolte o atitudine ostilă la adresa românilor", a spus MAE, într-un comunicat.

"A devenit revoltătoare această identificare persistentă a cetăţenilor români cu fenomenul cerşetoriei şi se cuvine să condamnăm aceste derive de limbaj, înainte ca ele să se transforme într-o ostilitate la adresa comunităţii româneşti din Franţa", a comunicat Ministerul Român al Afacerilor Externe.

România nu are o imagine foarte bună în Franţa, spune şi actriţa Rona Hartner, care locuieşte în această ţară. Surprinzător, spune actriţa, astfel de ironii la adresa românilor au apărut şi în emisiunile unor realizatori francezi prietenoşi faţă de conaţionalii noştri.

Numai în acest an, cel puţin cinci posturi de televiziune sau radio din Franţa au făcut aluzii jignitoare la adresa românilor.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close