Antena 3 CNN Actualitate Mai multe organizaţii cer AEP să pună la dispoziţia publicului copii de pe listele electorale de la referendum

Mai multe organizaţii cer AEP să pună la dispoziţia publicului copii de pe listele electorale de la referendum

Mai multe organizaţii cer AEP să pună la dispoziţia publicului copii de pe listele electorale de la referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Aug 2012   •   16:26

Mai multe organizaţii solicită Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să pună la dispoziţia publicului copii de pe listele electorale de la referendumul din 29 iulie.

Potrivit unui comunicat al Expert Forum, dat fiind climatul actual de confuzie creat de organizatorii referendumului, este imperios necesar ca fiecare cetăţean cu drept de vot să poată verifica personal, prin intermediul AEP, dacă opţiunea sa (prezentare sau neprezentare la vot) se află consemnată corect în liste.

"În acest scop cerem AEP să păstreze o copie a acestor liste pe termen indefinit", se arată în comunicatul Expert Forum, informează Agerpres.

Semnatarele acestui apel sunt: Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social, Agenţia de Monitorizare a Presei "Active Watch", Freedom House România, Centrul Român pentru Politici Europene, Centrul pentru Jurnalism Independent, ProDoMo, Reaching Out şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close