Antena 3 CNN Actualitate Mama unei românce ucise în Italia: "Românii nu sunt gunoaie, italienii să se uite în ograda lor"

Mama unei românce ucise în Italia: "Românii nu sunt gunoaie, italienii să se uite în ograda lor"

Mama unei românce ucise în Italia: "Românii nu sunt gunoaie, italienii să se uite în ograda lor"
21 Feb 2009   •   00:57
EXCLUSIV ANTENA3.RO // "Românii nu sunt gunoaie, cum adică să mă amprenteze ? Italienii se cred perfecţi, dar nu sunt, să se mai uite şi în ograda lor la infractorii italieni care omoară români." (Mama unei românce ucise în Italia cu 44 lovituri de cuţit)
În ultima perioadă, românii sunt acuzaţi în Italia de comiterea mai multor infracţiuni, de la furturi la violuri şi crime. Italienii se revoltă împotriva românilora găsiţi vinovaţi sau presupuşi agresori, aceştia fiind în mai multe cazuri încarceraţi şi condamnaţi la ani grei de puşcărie. Românii ajung astfel să-şi facă reclamă proastă pe alte meleaguri şi în acest cocktail de atacuri şi jigniri, poporul român în totalitate este considerat infractor, violator, criminal. Dar cum orice ţară are uscăturile ei, şi Italia are la activ crime ale căror victime au fost români. După mediatizatul caz al românului de etnie romă Romulus Mailat, care a fost condamnat la 29 de ani de închisoare pentru că ar fi violat şi ucis o italiancă în 2007, un caz asemănător, dar care are ca autor un italian poate contrazice ideea că italienii ar avea dreptul să îi atace pe români şi să ceară interzicerea accesului lor pe piaţa muncii din Italia.
În ianuarie 2005, o româncă este ucisă în Italia, în maşina personală, cu 44 de lovituri de cuţit. Presupusul agresor, un italian, prieten de familie cu victima şi cu soţul acesteia, a fost condamnat de către justiţia italiană la 10 ani de închisoare pentru omor din culpă.
Aceasta este pe scurt crima pe care a comis-o un italian şi a cărei victimă a fost o româncă, stabilită în Italia din 1993 şi care avea cetăţenia italiană de 10 ani.
"Soţul ei a găsit-o şi nici măcar nu a chemat ambulanţa"
Eva Farmathy era o româncă din Deva şi avea 34 de ani când a fost ucisă. S-a măritat cu Luciano Lorenzini, un cetăţean italian şi locuiau în oraşul Manciano din Italia. Aveau împreună o fată, care are acum 14 ani şi care locuieşte în Italia cu tatăl ei.
Eva era voluntară la Crucea Roşie din Italia şi lucra ca femeie de serviciu la o firmă privată. Urma şi cursuri de engleză, pentru că voia să ajungă recepţioneră la un hotel. Acestea sunt frânturile pe care şi le aminteşte şi pe care le spune cu o voce tremurândă mama victimei, Eva Mihaly, care locuieşte la Deva.
"Fiica mea făcea cursurile la Foiano, un orăşel din Italia şi pe drumul spre serviciu, ca să intre în tura de seară pe ambulanţa de la Crucea Roşie, a fost ucisă. Se afla spre Brolio, parcase lângă un refugiu, pe o stradă, lângă care erau numai copaci şi boscheţi. A fost omorâtă cu 44 de lovituri de cuţit în carotidă, în maşina personală", povesteşte pentru Antena3.ro, sfâşiată de durere, mama femeii de 34 de ani, omorâtă de către un italian.
Tot ea spune pentru Antena3.ro că Luciano Lorenzini, soţul victimei, este cel care a găsit-o pe femeie moartă pe acea stradă şi că acesta nu ar fi chemat ambulanţa la locul crimei, ci doar poliţia.
Eva Mihaly, mama victimei, suspectează că cel care i-a ucis fata este chiar soţul acesteia, italianul Lorenzini, care, după cum spune ea pentru Antena3.ro, "soţul ei are o deficienţă la unul dintre ochi, nu ştiu cum a putut el să vadă atât de bine că ea era în maşină".
Ucigaşul româncei, condamnat de justiţie la 10 ani pentru omor din culpă
Relaţia dintre victimă şi soţul ei a fost una oarecum tensionată, aşa reiese din ceea ce spune mama Evei pentru Antena3.ro. "Luciano era genul de bărbat comod şi provenea dintr-o familie care se credea cineva şi de aceea nici nu o ajuta pe fata mea în casă cu treburi. Ea nu a mai rezistat şi îi tot spunea soţului ei că după ce se împlinesc 10 ani de căsnicie, ea va divorţa de el", povesteşte mama victimei.
În acelaşi timp, Enrico di Nardo, un prieten de familie al Evei Farmathy şi al lui Luciano Lorenzini, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru uciderea femeii de 34 de ani cu 44 de lovituri de cuţit şi la plata a 325.000 de euro către soţul femeii ucise.
"Fata mea îmi tot spunea pe telefon că primeşte mesaje de dragoste de la acest Enrico şi că el tot insista. Enrico şi-a recunoscut crima exact a doua zi după ce am îngropat-o pe fata mea. El ar fi declarat carabinierilor că ar fi ucis-o pe Eva pentru că nu a vrut să fie amanta lui", spune mama Evei pentru Antena3.ro.
La vremea respectivă, Eva Mihaly a cerut ajutorul Consulatului României la Roma, care i-a trimis mamei victimei o înştiinţare cum că Enrico di Nardo ar fi primit 10 luni de închisoare, şi nu 10 ani.
Fata Evei şi a lui Luciano are 14 ani şi se numeşte Giulia. Tatăl ei i-a interzis să vorbească sau să se vadă cu bunica ei din partea mamei, pentru că, după cum spune Eva Mihaly, "de fiecare dată când sun la ei, în Italia, imi răspunde o femeie româncă, cu care s-a încurcat Luciano şi care îmi interzice să vorbesc cu nepoata mea".
"Românii nu sunt gunoaie, unii chiar lucrează acolo legal"
"Acum se face foarte mult caz cu românii din Italia care omoară, violează şi altele", după cum spune Eva Mihaly pentru Antena3.ro.
"Fiecare pădure are uscăturile ei, dar nu toţi românii sunt la fel. Sunt români care muncesc acolo legal şi nu sunt criminali sau violatori. Nimeni nu ia măsuri pentru italienii infractori, ce măsuri a luat statul italian pentru cele 44 de lovituri de cuţit?", spune indignată Eva Mihaly, mama fetei ucise în Italia, pentru Antena3.ro.
Tot femeia povesteşte pentru Antena3.ro cum anul trecut, în octombrie, când a fost în vizită la fata ei, a trebuit să meargă la poliţie pentru amprentare.
"Românii nu sunt gunoaie, cum adică să mă amprenteze ? Italienii se cred perfecţi, dar nu sunt, să se mai uite şi în ograda lor la infractorii italieni care omoară români", concluzionează mama fetei ucise cu 44 de lovituri de cuţit pentru Antena3.ro.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close