Antena 3 CNN Actualitate Manageri de spital, ameninţaţi cu poliţia. Ministrul Nicolăescu, nemulţumit de neregulile din unităţile sanitare

Manageri de spital, ameninţaţi cu poliţia. Ministrul Nicolăescu, nemulţumit de neregulile din unităţile sanitare

Manageri de spital, ameninţaţi cu poliţia. Ministrul Nicolăescu, nemulţumit de neregulile din unităţile sanitare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   08:34

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a ameninţat că îi dă pe mâna poliţiei pe managerii de spital care au pus buzunarul propriu înaintea binelui pacienţilor.

Aproape 60% din spitalele judeţene sau municipale prezintă nereguli grave. Mai exact, există spitale care tratează, pe hârtie, boli pentru care nu au specializări, sau centre medicale în care cancerul se vindecă miraculos. 
 
Unităţile medicale din Târgu Neamţ, Caracal, Slobozia şi Zalău au cele mai mari probleme. Managerii de spitale au primit un ultimatum ca până pe 25 februarie să întocmească planuri precise de reorganizare pentru unităţile pe care le conduc.
 
"La specialitate oncologie medicală, Spitalul Municipal din Caracal raportează un indice de complexitate a cazurilor de 2,1 şi se află pe locul doi în ţară. Spitalul Judeţean de urgenţă Slobozia, indice de complexitate 1,74, locul cinci în ţară şi Spitalul orăşenesc Bolintin Vale declară un ICM de 1,5, locul şapte, iar la nivel naţional, pe primul loc ar trebui să fie un institut de specialitate. Ce înţelegeţi de aici, doamnelor şi domnilor? Că furaţi. Şi o să rog ca să vă facă verificare şi să pună poliţia pe dvs", a atenţionat ministrul Eugen Nicolăescu.
 

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close