Antena 3 CNN Actualitate Mariana Rarinca, pregătită să o dea în judecată pe preşedinta ICCJ

Mariana Rarinca, pregătită să o dea în judecată pe preşedinta ICCJ

Mariana Rarinca, pregătită să o dea în judecată pe preşedinta ICCJ
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    28 Mai 2015   •   23:03

Mariana Rarinca, femeia care a stat jumătate de an în arest nevinovată, este pregătită să facă toate demersurile necesare în instanţă împotriva şefei Înaltei Curţi. 

 
Declaraţia a fost făcută de victimă, joi, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv după ce a stat şase luni în arest
 
Întrebată dacă va face vreun demers împotriva preşedintei Instanţei Supreme, Livia Stanciu, Rarinca a răspuns: "Da, cu siguranţă voi face demersurile necesare împotriva Liviei Stanciu, a procurorilor. Voi face tot ce este necesar".
 
Femeia care a stat nevinovată şase luni în arest susţine că cei care îi ascultau telefonul erau speriaţi de faptul că ea ştia multe lucruri despre familia judecătoarei Stanciu.
 
"Pe 8 iunie, când am sunat la Antena 3, s-au speriat Livia Stanciu şi cei care îmi ascultau telefonul, nu pentru că am zis că Livia Stanciu e datoare, ci pentru că eu, stând 12 ani pe lângă familia Liviei Stanciu, cunoşteam lucruri", a spus Rarinca, menţionând însă că niciodată nu a avut de gând să spună diverse amănunte pe care le cunoştea despre familia Stanciu.
 
"N-am spus din consideraţie pentru soţul decedat (al Liviei Stanciu - n.r.), eu am lucrat cu soţul ei mai mult decât cu ea, dar a existat întotdeauna un respect, m-a ajutat şi tocmai din respect pentru soţul decedat nu am menţionat nimic din viaţa Liviei Stanciu sau despre activităţile respectivilor", a mai spus Mariana Rarinca.

În ceea ce priveşte reacţiile apărute în urma cazului său, Rarinca a spus că a fost "contrariată" de reacţia judecătorului Cristian Danileţ, dar, în schimb, i-a mulţumit lui Călin Popescu Tăriceanu pentru demers.
 
Referitor la reacţia preşedintelui, Rarinca a comentat că "preşedintele ţării nu este un preşedinte al cetăţenilor ţării".
 
Cât despre ministrul Justiţiei, Rober Cazanciuc, "ar trebui să facă lucrurile pentru care e plătit, are calitatea să îndrepte lucrurile în ţara asta", a încheiat Mariana Rarinca.
 
Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 
 
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 
 
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui. 

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv

Citiţi şi Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3

×
Parteneri
5 secrete ale succesului de la cel mai titrat român din businessul mondial
x close