Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu masca agățată de oglinda retrovizoare? Avertismentul lansat de medicul Carmen Dorobăț

Ce se întâmplă cu masca agățată de oglinda retrovizoare? Avertismentul lansat de medicul Carmen Dorobăț

Medicul infecționist, Carmen Dorobăț, a declarat că masca își pierde din capacitatea de protecție în momentul în care este refolosită, din cauza faptului că pe suprafața materialului rămân foarte mulți microbi.

Ce se întâmplă cu masca agățată de oglinda retrovizoare? Avertismentul lansat de medicul Carmen Dorobăț
Sursa foto: agora.md
de Laura Dinu    |    28 Iul 2020   •   08:50

Medicul a adăugat că este extrem de important și unde este păstrată masca, în cazul în care se dorește a fi reutilizată. În niciun caz agățată de oglindă retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii, spune Carmen Dorobăț

Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Măștile trebuie păstrate în pungi sigilate

Mulți români nu cunosc toate aceste reguli, astfel încât păstrează măștile de protecție în locuri improprii și fac astfel ca aceste măști nu doar să nu mai aibă nicio calitate de protecție, ci chiar să îi îmbolnăveacă. 

Potrivit medicului, cel mai indicat loc pentru a păstra masca este o pungă sigilată, scrie DCNews.

×
Subiecte în articol: mască Carmen Dorobăț
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close