Antena 3 CNN Actualitate Măsuri de relaxare în București. Alin Stoica: "Așteptăm 48 de ore de la scăderea incidenței"

Măsuri de relaxare în București. Alin Stoica: "Așteptăm 48 de ore de la scăderea incidenței"

Luni, rata de infectare din Capitală a ajuns la 1,59 la mia de locuitori. În acest context, prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricțiilor, după 48 de ore de la scăderea incidențe de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

Măsuri de relaxare în București. Alin Stoica: "Așteptăm 48 de ore de la scăderea incidenței"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    10 Mai 2021   •   17:17

Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Rata de infectare în Capitală era, luni, de 1,59 la mia de locuitori.

Întrebat despre o eventuală ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă incidența va scădea sub 1,5 la mie, Alin Stoica a răspuns: "La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi", infomrmează Mediafax.

De asemenea, este așteptată și noua hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, cu posibile noi scenarii.

În data de 2 mai, Capitala a intrat în scenariul galben, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Măsuri aplicate în localitățile din scenariul galben

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

La acel moment, prefectul Alin Stoica a precizat că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

×
Subiecte în articol: prefect relaxare Alin Stoica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close