Antena 3 CNN Actualitate Maternitatea Giuleşti o vrea înapoi pe asistenta Florentina Cârstea

Maternitatea Giuleşti o vrea înapoi pe asistenta Florentina Cârstea

Maternitatea Giuleşti o vrea înapoi pe asistenta Florentina Cârstea
Sursa foto: Foto: Video News
25 Noi 2010   •   19:45

Maternitatea Giuleşti o vrea înapoi pe asistenta Florentina Cîrstea. Asta spune asistenta în primul interviu acordat după eliberare.Ea a explicat că a primit oferta după ce a fost eliberată din arest însă deocamdată, a refuzat-o. Nu a reuşit încă să treacă peste ce s-a întâmplat în vară, când şase bebeluşi au pierit în incendiu.

Florentina Cîrstea s-a prezentat la întâlnirea cu procurorii cu teamă. Încă nu-i vine să creadă că i se întâmplă de cîteva luni. Nu poate uita nicio secundă din cele două luni de arest, cum nu poate uita nici ziua teribilului incendiu. Ştie că abia acum urmează adevărată bătălie.

Femeia spune că este nevinovată. Şi arată cu degetul înspre întreg sistemul medical. Nu este singura. Deşi nu o pot face public, colegele ei îi împărtăşesc opinia. Cel mai mult îşi doreşte să se fi învăţat ceva din tragedia de la maternitatea Giuleşti. Mai ales asistentele.

“Să nu mai lucreze singure pe tură şi să lucreze conform fişei postului”, a declarat asitenta.

Florentina Cîrstea este acuzată că şi-a ignorat atribuţiile de serviciu, când a lăsat nesupravegheat salonul de terapie intensivă. Procurorii au susţinut că putea să îi salveze pe bebeluşi dacă se afla acolo când a izbucnit incendiul.

“Sunt învinuiţi pentru ucidere din culpă doamna Florentina Cîrstea şi spitalul, iar pt neglijenţă în serviciu , managerul, şeful secţiei, un electrician, directorul administrativ”, a declarat avocatul Florian Şurghie.

Prezentarea materialului de urmărire penală este ultimul pas înainte de trimiterea dosarului pe masa judecătorilor.


Maternitatea Giuleşti o vrea înapoi pe asistenta Florentin Cârstea


 

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti asistenta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close