Antena 3 CNN Actualitate Maternitatea Giuleşti riscă să se închidă. Despăgubirile pentru victimele incendiului, mai mari ca bugetul spitalului

Maternitatea Giuleşti riscă să se închidă. Despăgubirile pentru victimele incendiului, mai mari ca bugetul spitalului

Maternitatea Giuleşti riscă să se închidă. Despăgubirile pentru victimele incendiului, mai mari ca bugetul spitalului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Iul 2013   •   18:28

Despăgubirile stabilite de instanţă pentru victimele incendiului de la Maternitatea Giuleşti sunt mai mari decât bugetul spitalului, a spus directorul unităţii, astfel că instituţia sanitară s-ar putea închide.

Informaţia a fost prezentată în ediţia de miercuri a emsiunii 100 de minute, de la Antena 3.

Despăgubirile, în valoare de 4,3 milioane de euro, ar putea fi plătite de noi toţi.

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că instituţia nu are banii necesari şi că, probabil, primăria va fi cea care, din bugetul local, va achita despăgubirile.

"În principiu, maternitatea nu are bani disponibili pentru astfel de lucruri, nu există bani disponibili pentru astfel de lucruri în spitalele de stat din România şi răspunsul este: nu ştiu cum se va proceda. (...) Poate că spitalul poate fi închis, iar un expert judiciar sau lichidator să spună că spitalul este al celor care au câştigat procesul. Nu ştiu, vom vedea când va fi pronunţată decizia definitivă.

Poliţa de malpraxis în principiu nu acoperă acest lucru. Malpraxisul înseamnă practică medicală defectuoasă, nu înseamnă priză defectă.

Sincer, spitalul nu cred că are tot anul fonduri de 4.000.000 de euro. Spitalul este o entitate diferită faţă de SRL-uri sau societăţile pe acţiuni. Acestea pot da faliment. Nu ştiu dacă spitalele de stat pot da faliment. Ţinând cont că spitalul se află sub tutela Primăriei, probabil că o parte din această solidaritate îi va reveni Primăriei. În definitiv, sumele care se vor plăti, vor veni de la un buget. Deci, vor fi plătite de toţi cetăţenii", a declarat purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Doru Pană.

Maternitatea şi asistenta Cîrstea trebuie să plătească daune de peste 4,3 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti 100 de minute
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close