Antena 3 CNN Actualitate Maternitatea Giuleşti. Tânără lăsată să avorteze singură: medicului nu-i permitea religia să o ajute

Maternitatea Giuleşti. Tânără lăsată să avorteze singură: medicului nu-i permitea religia să o ajute

Maternitatea Giuleşti. Tânără lăsată să avorteze singură: medicului nu-i permitea religia să o ajute
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Apr 2011   •   11:52

O femeie de 39 de ani internată la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a fost ajutată de soţ la naştere, întrucât medicul de gardă a refuzat să o asiste, pentru că nu îi permitea religia, titrează Evz, în ediţia electronică.

"A fost o scenă demnă de Auschwitz", a declarat soţul femeii, cel care a adus pe lume copilul. Tânăra, însărcinată în luna a şasea, fusese programată pentru întrerupere de sarcină, după ce aflase că fătul se va naşte cu sindromul Dawn. Diagnosticul a fost întârziat extrem de mult însă, deoarece iniţial, medicii au refuzat să-i facă o analiză detaliată gratuit (care este decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate), trimiţând-o la diverse clinici private.

"La Maternitatea Giuleşti ne-au sfătuit să mergem la Clinica Alcosan, deţinută de medicul Dragoş Albu, care lucrează şi în maternitate. Adică să plătim 2.000 de lei pe care nu-i aveam", povesteşte bărbatul.

Liliana Ghimpeţeanu a rămas însărcinată după zece ani în care a fost declarată sterilă.

"După patru zile, ne-au întins rezultatele: sindromul Dawn. Am simţit că mă păleşte ceva în moalele capului, soţiei a început să-i curgă sânge şi pe nas, şi pe gură. Două zile n-am ştiut ce să ne spunem. Am luat amândoi hotărârea să facă avort", povesteşte soţul.

 


Liliana a decis să facă avprtul la Maternitatea Giuleşti: "Medicii i-au provocat avortul cu ajutorul unor injecţii. Era 4.00 dimineaţa, pe 17 martie, când soţia mi-a dat telefon şi mi-a spus îngrozită că îi este rău, că are dureri groaznice, că i s-a rupt apa, că e singură într-un salon macabru, fără nicio asistentă, fără medic. Am pornit val-vârtej spre spital, am rupt lanţul paznicilor, iar când am ajuns în salon, soţia mea năştea".

Soţul femeii a fost medic fără voia lui şi a scos copilul viu. "Eram plin de sânge de sus până jos şi nu ştiam ce să fac mai întâi, să-mi ajut nevasta sau să ascund copilul, să n-o traumatizez", retrăieşte bărbatul tragicul moment.

Medicul de gardă, Tarek Abedou, a refuzat s-o ajute pe femeie, pe motiv că nu-i permite Coranul. Soţul femeii povesteşte că  " a fost la un pas de a-l strânge de gât". "Ştiam că soţia mai avea nevoie de medic. Mi-a fost frică să nu-i facă ceva", mai spune Iulian Ghimpeţeanu.

Bărbatul a ridicat armele împotriva medicilor şi a depus plângere la Administraţia Spitalelor din Bucureşti (ASB). Conducerea spitalului a demarat o anchetă.

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti gravida
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close