Eurovision 2017. Totul despre show-ul României în concurs

11 Mai 2017   •   21:33
Eurovision 2017. Totul despre show-ul României în concurs Foto:Wiwibloggs

Grafica show-ului României la Eurovision sugerează "explozii de bucurie, de bună dispoziţie, de armonie" şi rimează cu piesa "Yodel It!", a declarat, pentru Agerpres, şefa delegaţiei române, Iuliana Marciuc.

Ea a spus că show-ul este rezultatul unei colaborări între regizorul Selecţiei Naţionale, Aurel Badea, compozitorul Mihai Alexandru şi designerul de grafică Adrian Posteucă.

"S-a ajuns la această idee a prezenţei pe scenă a celor două tunuri. A fost practic ideea lui Mihai (Alexandru, compozitorul piesei 'Yodel It!' - n.r.) datorită faptului că în compoziţia piesei el a gândit nişte momente de explozie şi le-a vrut a fi ilustrate aşa", a detaliat şefa delegaţiei României.

Ea a mai spus că momentele de explozie au fost sugerate prin grafica realizată pentru scena de la Kiev. "Sugerează exploziile din tun care sunt explozii de bucurie, de bună dispoziţie, de armonie, de dragoste şi rimează foarte mult cu piesa", a adăugat Iuliana Marciuc.

Marciuc a explicat că au existat mai multe idei legate de respectivele tunuri - să scoată flori, confetti, porumbei.

"Niciuna dintre aceste soluţii nu a fost acceptată de producătorii Eurovision. Porumbeii - pentru că nu se acceptă animale vii pe scenă, iar confetti şi petale de flori - pentru că nu este timp să se facă curăţenie pe scenă", a arătat şefa delegaţiei României.

De asemenea, a fost discutată şi varianta unor efecte pirotehnice.

"Noi ne-am dorit ca momentul de pirotehnie, dacă exista, să fie din tun (...) într-un anumit muzical şi nu s-a găsit nicio soluţie care să fie mai bună decât video-urile din grafică", a afirmat ea.

La rândul său, Mihai Alexandru a vorbit despre ideea tunurilor incluse în scenografia show-ului României.

"Ne-am gândit să îi şocăm, să fie ceva şocant şi să fie ceva real, pentru că sunt foarte justificate. În piesă există tunuri. Acolo unde sunt explozii chiar sunt tunuri, am făcut 'sample' de la nişte tunuri şi le-am introdus în piesă. Şi atunci - această bătălie a lor de dragoste să fie şi vizuală, chiar dacă noi, din tunurile alea tragem cu dragoste", a declarat compozitorul.

El a afirmat că reprezentanţi ai delegaţiei României au avut îndoieli cu privire la deschiderea organizatorilor la propunerea României.

"Ne gândeam că în primul rând (...) nu o să fie de acord suedezii cu aceste tunuri şi n-am avut nicio problemă", a afirmat Mihai Alexandru.

Ilinca Băcilă şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision 2017, cântă joi seară în cea de-a doua semifinală a competiţiei cântecului european pentru a obţine un loc în Finală. Show-ul începe la ora 22,00.

Celor doi artişti, care vor interpreta "Yodel It!", li se alătură reprezentanţi din 17 ţări. Din cei 18 pretendenţi la un loc în finală, doar 10 vor primi şansa de a cânta şi sâmbătă, în show-ul în urma căruia va fi ales câştigătorul trofeului Eurovision 2017. Artiştii sunt selectaţi, în ponderi egale, de un juriu de specialitate şi de public - care se exprimă prin televot.

Sursă: Agerpres
x close