Antena 3 CNN Actualitate Media Medicii din Austria: Şerban Huidu va fi trezit treptat din comă. Procesul va dura mai multe ore

Medicii din Austria: Şerban Huidu va fi trezit treptat din comă. Procesul va dura mai multe ore

Medicii din Austria: Şerban Huidu va fi trezit treptat din comă. Procesul va dura mai multe ore
Sursa foto: Foto: Facebook
30 Dec 2010   •   15:15

Medicii de la spitalul din Innsbruck la care este internat Şerban Huidu infirmă că realizatorul tv ar fi ieşit din comă, informaţie apărută pe mai multe posturi de televiziune. Medicii sunt optimişti în privinţa stării de sănătate a lui Huidu, însă susţin că trezirea din comă poate dura mai multe ore sau chiar zile.

„Sunt motive de optimism, că vor începe să-l trezească, în următoarele ore şi zile. Dar procesul de trezire din comă indusă durează mai multe ore sau zile”, a declarat unul dintre medicii care se ocupă de cazul lui Şerban Huidu, pentru Antena 3.

Mihai Găinuşă, aflat la Spitalul Universitar din Innsbruck, declarase anterior că Şerban Huidu ar fi fost detubat. "Şerban a fost detubat, şi-a recunoscut soţia, i-a pupat mâna (...) Se va face bine, sunt sigur", a mai spus Mihai Găinuşă, potrivit Mediafax.


Medicii din Innsbruck: Şerban Huidu nu a ieşit din comă

 
Medicii autrieci care se ocupă de îngrijirea prezentatorului român Şerban Huidu au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că pacientul nu va suferi o intervenţie chirurgicală, ci va fi trezit din coma artificială indusă miercuri după accidentul suferit la schi. Acest lucru urmează să se desfăşoare treptat până vineri dimineaţă.

Echipa de medici a spitalului din Innsbruck s-a arătat optimistă în privinţa evoluţiei stării de sănătate a lui Huidu. Potrivit acestora, pacientul a fost adus intubat la spital, cu un elicopter, după ce a căzut pe pârtia de schi.

"Faptul că a avut cască a contat foarte mult. În caz contrar, situaţia putea fi mult mai gravă", au precizat medicii, adăugând că, în cădere, nu s-a lovit de nicio persoană.

În urma tomografiilor efectuate, s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene. "Această sângerare se petrece atunci când pacientul se loveşte cu capul prin rotaţie de ceva", au declarat medicii din Austria.

Ulterior, specialiştii au luat decizia de a nu se interveni chirurgical, pacientul fiind ţinut constant sub atentă observaţie.

Medicii îl vor trezi treptat din comă

Următorul pas va fi trezirea lui Şerban Huidu din comă. Medicii susţin că acest lucru se va petrece treptat în următoarele ore, procesul urmând să se finalizeze, cel mai probabil, vineri dimineaţă.

"Abia atunci se va putea spune în ce stare se află. Se va vedea atunci dacă recunoaşte pe cineva, respectiv dacă îşi poate mişca mâinile şi picioarele", au spus medicii.

Refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune "de săptămâni", însă personalul medical s-a declarat optimist în privinţa recuperării.

După ce vor fi făcute analizele neurologice se va putea decide, împreună cu familia lui Şerban Huidu, dacă acesta va fi luat acasă sau va rămâne sub supravegherea medicilor de la spitalul din Innsbruck. Medicii recomandă ca Huidu să mai rămână spitalizat câteva zile, apoi va putea fi transportat unde va decide familia.

Prezentatorul de televiziune Şerban Huidu a fost transportat de urgenţă la spital miercuri seară, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din Austria. Huidu a încercat să evite nişte copii aflaţi pe pârtie, a pierdut controlul schiurilor şi a căzut 10 metri între copaci. Starea de sănătate a acestuia s-a stabilizat în cursul nopţii, în prezent aflându-se în continuare în comă artificială.

Medicii din Austria, despre starea de sănătate a lui Şerban Huidu
 



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close