Antena 3 CNN Actualitate Media Povestea de groază a unei jurnaliste. S-a gândit să își ia viața din cauza durerilor: "Eram disperata. Se simțea ca și cum cineva mi-ar fi înfipt metal încins"

Povestea de groază a unei jurnaliste. S-a gândit să își ia viața din cauza durerilor: "Eram disperata. Se simțea ca și cum cineva mi-ar fi înfipt metal încins"

Povestea de groază a unei jurnaliste. S-a gândit să își ia viața din cauza durerilor: "Eram disperata. Se simțea ca și cum cineva mi-ar fi înfipt metal încins"
07 Iul 2018   •   11:54

Shannon Bream, prezentatoare de știri pentru Fox News, povestește cum viața ei a devenit un coșmar în momentul în care a început să sufere de o durere de ochi insuportabilă iar nici un doctor nu părea să gasesca o cauză, sau o soluție. „Durerea a început în februarie 2010 când într-o seară am fost lovită de  o durere teribilă într-un singur ochi. Se simțea ca și cum cineva mi-ar fi înfipt metal încins în ochi.”, povestește Shannon.  

Femeia a încercat să folosescă picături de ochi de toate felurile însă acestea nu au ajutat deloc.Când a văzut că durerea persistă și se declanșează în fiecare noapte ea a hotărât să merga la un optometrist, însă acesta nu a găsit nicio cauza și a sfătuit-o să meargă la oftalmolog. În căutarea unui oftalmolog bun, durerile au început să se intensifice, iar ea a început să poarte lentile de contact noaptea, deoarece ăsta părea singul lucră care ameliora din durere. „Am început să-mi port lentilele de contact peste noapte, ceva ce oftalmologii nu recomanda deloc, pentru că în mod ciudat nu aveam dureri noaptea când le purtăm. Eram disperată după somn dar știam că există o posibilitate foarte mare să mă trezesc în niște dureri oribile". 

Durerile au început să se intensifice iar fiecare zi devenise un joc de supraviețuire. Singura persoană care înțelegea prin ce trece era soțul ei iar medicii nu găseau un răspuns. Unul dintre oftalmologii pe care i-a vizitat a spus că durerea nu are o cauză și se datorează faptului că femeia este „emoțională”. „Cuvintele lui m-au trimis într-o spirală de câteva luni, într-un loc foarte întunecat, de care nu eram sigură că voi scăpa vreodată. Pentru o lungă perioadă de timp după aceast diagnostic, am renunțat la speranța că voi găsi un doctor care m-ar putea ajuta.” În aceste luni, Shanon nu mai vedea rostul în a trăi, declarând: „Nu mi-am imaginat să trăiesc încă 40 de ani în dureri nesfârșite și oboseală cronică. Uneori nu îmi putea vedea viața în următoarele 40 de secunde. Când i-am spus soțului meu cum mă simțeam, nu m-a judecat. El a promis că vom cheltui fiecare bănuț pe care îl avem pentru a  găsi un medic care să îmi ia în serios situația și poate pune un diagnostic clar.” 

După doi ani grei de suferință, o durere exorbitanță și nopți  pline de durere, cuplul a ajuns la un oftalmolog din Washington DC: „Când doctorul a intrat în cabinet după ce mi-a citit dosarul, a spus ceva ce nu credeam vreodată că o să aud: "Știu ce aveți." Abia m-am abținut să nu izbucnesc în plâns. După ce mi-a examinat ochii încă odată mi-a spus că sufăr de distrofia membranei bazale epiteliale și eroziunea corneană recurentă. Practic aceasta este o boală genetică care face ca și corneea mea să se rupă tot timpul. Dacă ți s-a întâmplat chiar și o singură dată, știi cât de agonizant poate fi iar pentru mine asta se întampla zilnic, în fiecare noapte, când ochiul mi se rupea practic de pleoapă.” 

Din nefericire pentru Shanon, această afecțiune nu se vindecă, însă poate fi contrilata prin tratament. Împreună cu doctorul ei, a ajuns să învețe să trăiască cu această afecțiune, prin folosirea lentilelor terapeutice și picături cu antibiotic. În 2017 jurnalista a avut o operație care poate fi considerată cea mai apropiată soluție de o vindecare, însă recuperarea a fost una lungă și grea. Cu toate acestea acum ea se simte mai bine decât a făcut-o în ani de zile. „Ochii mei nu vor fi niciodată perfecți și complet lipsiți de durere dar datorită unui medic care a știut să mă înțeleagă, mă simt mai bine decât am făcut-o în ani de zile. În loc ca doar să supraviețuiesc acum, îmi trăiesc viața cu bucurie și sunt incredibil de recunoscătore.” 

Sursă: Womens Health 


  

×
Subiecte în articol: Fox News
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close