Antena 3 CNN Actualitate Media Scandalul News Corporation continuă. Un poliţist şi doi jurnalişti au fost arestaţi

Scandalul News Corporation continuă. Un poliţist şi doi jurnalişti au fost arestaţi

Scandalul News Corporation continuă. Un poliţist şi doi jurnalişti au fost arestaţi
19 Sep 2012   •   15:56

Autorităţile britanice au arestat un ofiţer de poliţie şi doi jurnalişti, suspectaţi că ar fi colaborat cu compania News Corporation, condusă de miliardarul Rupert Murdoch, în scandalul de interceptare a telefoanelor.

Poliţistul, de 39 de ani, a fost ridicat din casa sa din Wiltshire, după ce investigatorii au descoperit sume de bani colosale, pe care ofiţerul nu a putut să le justifice.
În acelaşi caz, doi jurnalişti, unul de 51 de ani, din Bristol, celălalt din Londra, de 32 de ani, au fost aduşi la interogatorii şi apoi reţinuţi, conform agenţiei AP.

Investigaţia de corupţie are loc în conjunctura noilor probe care apar în anchetarea trustului condus de Murdoch. Jurnaliştii acestuia au fost dovediţi că foloseau metode de informare mai puţin deontologice, prin interceptări de convorbiri telefonice sau de e-mailuri.

Numărul total al celor cercetaţi în acest caz a ajuns la 50, iar cele mai multe date ale anchetei au fost furnizate chiar de către compania lui Murdoch.
Un comitet din cadrul companiei a fost special creat în acest sens, în dorinţa de reabilitare a imaginii publice, care a fost serios şifonată în urma scandalului din primăvară.

×
Subiecte în articol: rupert murdoch politist jurnalisti
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close