Antena 3 CNN Actualitate Media Eurovision 2017 face o primă victimă, în Ucraina. Şeful televiziunii publice a demisionat

Eurovision 2017 face o primă victimă, în Ucraina. Şeful televiziunii publice a demisionat

Eurovision 2017 face o primă victimă, în Ucraina. Şeful televiziunii publice a demisionat
Sursa foto: Foto: EurovisionSongContest/ Facebook
01 Noi 2016   •   18:46

Pregătirile pentru concursul muzical de anul viitor Eurovision la Kiev au fost blocate marţi după demisia unuia dintre principalii organizatori, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Şeful Companiei Naţionale de Televiziune a Ucrainei, Zurab Alasania, şi-a anunţat demisia din cauza problemelor financiare nerezolvate în televiziunea de stat.

După calcularea costurilor pentru Eurovision, companiei îi rămân prea puţini bani pentru alte proiecte, a declarat Alasania, explicând decizia sa.

Pentru costurile Eurovision, guvernul a alocat 16 milioane de euro din bugetul televiziunii de 43 milioane de euro. Oraşul Kiev a alocat la rândul său 7,1 milioane de euro pentru concurs.

"Sunteţi serioşi?", se întreabă Alasania, în vârstă de 51 de ani, în scrisoarea de demisie către guvern.

Primarul Kievului Vitali Kliciko a cerut cabinetului să găsească rapid un înlocuitor pentru şeful TV. "Situaţia este serioasă", a declarat fostul campion de box devenit politician. Compania Naţională de Televiziune şi-a asumat o mare parte a pregătirilor.

Ucraina găzduieşte în 2017 spectacolul de muzică şi televiziune pentru a doua oară după 2005. Cântăreaţa ucraineană Jamala a câştigat concursul din acest an în mai la Stockholm cu piesa "1944", despre represiunea sovietică în Crimeea, aminteşte DPA.

Patruzeci şi trei de ţări urmează să participe la Eurovision 2017, potrivit Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU). Semifinalele sunt stabilite pentru 9-11 mai la Kiev, cu finala pe 13 mai.
 

×
Subiecte în articol: Eurovision 2017 Eurovision Ucraina
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close