Antena 3 CNN Actualitate Media Un editorialist Financial Times critică "iresponsabilitate editorială" a publicaţiei Charlie Hebdo #jesuischarlie

Un editorialist Financial Times critică "iresponsabilitate editorială" a publicaţiei Charlie Hebdo #jesuischarlie

Un editorialist Financial Times critică "iresponsabilitate editorială" a publicaţiei Charlie Hebdo #jesuischarlie
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Ian 2015   •   09:47

"Iresponsabilitate editorială". Aşa a descris un editorialist al Financial Times evenimentele de miercuri, din capitala Franţei, la câteva ore după atacul asupra sediului săptămânalului Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi mai mulţi răniţi, scrie Le Monde.

"Franţa este ţara lui Voltaire, însă de prea multe ori a prevalat iresponsabilitatea editorială la revista Charlie Hebdo", a scris Tony Barber, redactorul şef pentru Europa al Financial Times.

Mai mult autorul consideră "stupidă" şi "fără sens" atitudinea provocatoare a redacţiei Charlie Hebdo vizavi de musulmani.

Cuvintele cu care a evocat o asemenea dramă nu au fost lipsite de comentarii dure la adresa autorului. Drept urmare, fraza scrisă mai sus a fost eliminată a doua zi de la publicare.

"Articolul a fost actualizat, aceasta este parte a procesului editorial", a explicat Darcy Keller, un reprezentant al ziarului.

Chiar dacă textul a rămas într-o versiune revizuită în mediul online, originalul continuă să circule pe reţelele sociale.

Mai mulţi jurnalişti de la Financial Times s-au delimitat de opiniile colegului său, arătând că articolul cu pricina exprimă o opinie personală, nu cea a întregului ziar.


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close