Antena 3 CNN Actualitate Medic din Reşiţa, acuzat de neglijenţă de mama unui băieţel de 2 ani, bolnav de meningită

Medic din Reşiţa, acuzat de neglijenţă de mama unui băieţel de 2 ani, bolnav de meningită

Medic din Reşiţa, acuzat de neglijenţă de mama unui băieţel de 2 ani, bolnav de meningită
Sursa foto: Foto: Antena 1
19 Noi 2012   •   08:38

Mama unui băieţel de 2 ani din Reşita, bolnav de meningită, dă vina pe medicul de familie pentru starea în care a ajuns fiul ei. Copilul s-a îmbolnăvit în urma cu trei săptămâni. Atunci doctorul nu a tratat cazul cu seriozitate şi i-a dat un tratament pentru răceală. Între timp starea copilului s-a agravat.

Mama copilului povesteşte că în urmă cu trei săptămâni  medicul de familie i-a recomandat pentru fiul ei doar un tratament de răceală.

"L-a tratat ca pe o simplă răceală. Şi ea zicea că nu are nimic, numai răceală. Nu are nimic. Absolut nimic. Aşa a spus. Este răceală", susţine Loredana Iorga, mama copilului bolnav de meningită.

Femeia îl acuză pe doctor că nu i-a consultat copilul şi chiar i-ar fi greşit diagnosticul. Şi timp de două săptămâni, în ciuda insistenţelor ei, nu a vrut să-i schimbe tratamentul.

"Ne-a dat nişte medicamente, dar nu l-a consultat cum trebuia să vadă amănunţit ce este! Îi spuneam: doamna doctor îi curge nasul. Nu este posibul să-i curgă atât timp nasul!", a mai spus femeia.

La scurt timp copilul s-a simtit mai bine iar mama a hotărât sa il duca la creşă. La câteva zile a făcut febra mare. Îngrijorată, femeia s-a dus cu el la spitalul din Reşita. Aici, medicii i-au spus că starea băiatului e grava 

"Sinuzita a intrat în oase şi s-a inflamat. De aici a dus puroiul tot la meningită, la cap la coloană", a declarat femeia.

Medicii din Reşiţa au decis să transfere copilul la Timişoara. Acum, sub tratament antibiotic, copilul este sub evoluţie favorabilă.

Alţi 5 copii de la creaşa unde mergea băieţelul au ajuns la spital cu suspiciune de meningită iar creşa a fost închisă pentru dezinfecţie.

Femeia vrea acum să depună plângere impotriva doctorului de familie la Colegiul Medicilor. Medicul de familie nu a vrut să comenteze acuzaţiile femeii.



×
Subiecte în articol: medic de familie raceala
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close