Antena 3 CNN Actualitate Medicul Brădişteanu, condamnat la un an cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase. Magistraţii judecă azi cererea de anulare a pedepsei

Medicul Brădişteanu, condamnat la un an cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase. Magistraţii judecă azi cererea de anulare a pedepsei

Medicul Brădişteanu, condamnat la un an cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase. Magistraţii judecă azi cererea de anulare a pedepsei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Apr 2015   •   08:38
Magistraţii Instanţei Supreme judecă azi cererea de anulare a pedepsei primită de medicul Şerban Brădişteanu. 
 
Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului.
 
Medicul a prelungit nejustificat de mult internarea lui Adrian Năstase după tentativa de suicid a acestuia, susţin procurorii. 
 
Mai mult, anchetatorii spun că medicul Brădişteanu şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea acolo. 

Cardiologul Şerban Brădişteanu a fost condamnat definitiv la un an cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase. Medicul a fost acuzat de procurori că a prelungit internarea lui Adrian Năstase la Spitalul Floreasca în mod nejustificat, după tentativa de sinucidere din iunie 2012 a fostului premier şi condamnarea la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii. De asemenea, DNA a susţinut că Adrian Năstase avea o rană la gât şi asta nu implica internarea sa la Secţia de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca.

Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie 2012, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit că spitalizarea lui nu împiedică punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei.
 
În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată. 
 
În 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost din nou încarcerat, după ce a fost condamnat, în dosarul "Zambaccian", la patru ani de închisoare cu executare. În 21 august 2014, Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă. 

×
Subiecte în articol: serban bradisteanu Adrian Nastase
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close