Antena 3 CNN Actualitate Medicul musulman de la Maternitatea Giuleşti va fi anchetat

Medicul musulman de la Maternitatea Giuleşti va fi anchetat

Medicul musulman de la Maternitatea Giuleşti va fi anchetat
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Apr 2011   •   09:20

Medicul de la Maternitatea Giuleşti, acuzat că nu a asistat o femeie în timpul unui avort din cauză că nu îi permitea religia, va fi anchetat. Acuzaţiile pacientei sunt extrem de dure, dar reprezentanţii maternităţii spun că femeia a beneficiat de asistenţa medicală necesară.

Femeia era gravidă în şase luni şi a fost programată la o întrerupere de sarcină la Maternitatea Giuleşti, după ce a aflat că fătul urma să se nască cu sindromul Down.

Soţul pacientei spune că a fost nevoit să îşi moşească soţia, după ce medicul a refuzat să o asiste pentru că religia musulmană nu îi permitea să facă acest lucru.

"În jurul orei 5, soţia mă sună şi îmi spune că nu mai e nimeni în salon. Plângea şi urla. (...) Am ajutat-o să nască, am fost moaşă", spune soţul femeii, Iulian Ghimpeţeanu. Potrivit acestuia, medicul a apărut abia după ce s-a născut copilul.

"Medicul a recunoscut că, întrucât este musulman, nu putea să facă acest tip de întrerupere de sarcină", mai spune soţul pacientei.

La Maternitatea Giuleşti a început o anchetă în acest caz. Conducerea unităţii medicale neagă însă acuzaţiile.

"Nu s-au reţinut aspecte de culpă medicală sau de malpraxis. Pacienta s-a externat cu diagnosticul clinic sănătos", a declarat purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, Ciprian Cristescu.

Cazul a intrat şi în atenţia Colegiului Medicilor.

"Trebuie să analizăm cazul, să vedem dacă medicul a respectat codul deontologic", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Potrivit CMR, un medic poate refuza asistenţa medicală unui pacient atunci când cazul afectează libertatea de conştinţă a cadrului medical, însă numai dacă nu este o situaţie de urgenţă sau are cine să îl înlocuiască.

×
Subiecte în articol: medic maternitatea giulesti avort musulman
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close