Antena 3 CNN Actualitate Medicul ortoped acuzat că a făcut experimente pe copii, audiat de anchetatori. Denunţul vizează 17 fapte de corupţie

Medicul ortoped acuzat că a făcut experimente pe copii, audiat de anchetatori. Denunţul vizează 17 fapte de corupţie

Medicul ortoped acuzat că a făcut experimente pe copii, audiat de anchetatori. Denunţul vizează 17 fapte de corupţie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Dec 2016   •   16:18

Update: Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"În data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri - DGPMB. efectuează cinci percheziţii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucureşti", transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ei mai arată că dosarul medicului Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie.

"Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ, şi vizează la momentul actual săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.

Anchetatorii aduagă că acţiunile în cauză au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Tehnic şi Serviciul Operaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, sunt audiaţi, sâmbătă de procurori, în calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Update: Reprezentanţii spitalului Marie Curie au adus precizări despre ceea ce s-a întâmplat în cursul dimineţii, când în spital au descins procurorii anticorupţie. „În cursul dimineţii, la spitalul Marie Curie a avut loc o descindere, mi s-a înmânat mandatul de percheziţie şi s-a pus sechestru pe cabinetul medicului Gheorghe Burnei. Nu avem alte informaţii. La spital nu s-a înregistrat nicio plângere. Un coleg a preluat garda domnului profesor”, au declarat reprezentanţii spitalului.

Update: "Copilul meu a avut un bazin perfect sănătos. Femurul i l-a secţionat în două locuri. Nu mi-a spus niciodată că există pericol de infecţie osoasă. Toţi copiii sunt în orice hal. Sunt zeci de cazuri. Doctorul Burnei a schilodit copii. Eu am crezut că a greşit, nu că a făcut experimente. Medicii l-au acoperit atunci. (…) Copilul meu este distrus în totalitate".

Dosarul meu este gata. Am făcut plângeri penale. Am plătit acel fixator, eu nu aveam ce s-a mai mănânc în casă. Nu avea dreptul să pună acel aparat fără să mă întrebe. La primele trei operaţii, i-am dat bani", a declarat Emiliana Iliescu, mama copilului.

Update: Se fac cinci percheziţii în Bucureşti, la domiciliul medicului, la spitalul Marie Curie, dar şi la un spital privat unde Gheorghe Burnei profesează. Sunt suspiciuni şi de luare de mită, de aceea participă şi anchetatori anticorupţie.

Ştire iniţială: Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat că ar fi făcut experimente pe copii, a fost ridicat de poliţişti. Procurorii Parchetul Tribunalului Bucureşti s-au autosesizat în urma apariţiei unor informaţii şocante.

Scandalul a apărut în urma unui articol, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță.

De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa.

Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii Parchetul Tribunalului Bucureşti după această audiere, dacă se va emite o ordonanţă de reţinere, iar apoi o propunere de arestare cu care aceştia se vor prezenta în instanţă.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close