Antena 3 CNN Actualitate METEO 6 iulie. Caniculă și instabilitate atmosferică în toată țara

METEO 6 iulie. Caniculă și instabilitate atmosferică în toată țara

METEO 6 iulie. ANM anunță pentru luni, 6 iulie, o vremea cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã în regiunile sud-estice, cu un disconfort termic ridicat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii extinse în Muntenia, în cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Olteniei şi al Moldovei.

METEO 6 iulie. Caniculă și instabilitate atmosferică în toată țara
Sursa foto: Hepta
05 Iul 2020   •   22:50

METEO 6 iulie. Maximele zilei

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 36 de grade. În sud-vestul, centrul şi sud-estul ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã, ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, cel mai probabil în regiunile vestice şi nordice, mai ales pe parcursul nopţii.

METEO 6 iulie. Minimele zilei

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 25 de grade.

Presiunea atmosferică va scãdea.

×
Subiecte în articol: meteo canicula instabilitate atmosferica
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close