Antena 3 CNN Actualitate Metode hi-tech de copiat, folosite la Bacalaureat 2021: Cameră foto ascunsă în masca de protecție sau în nasture

Metode hi-tech de copiat, folosite la Bacalaureat 2021: Cameră foto ascunsă în masca de protecție sau în nasture

Bacalaureat 2021. Camerele pe care elevii le-ar fi folosit pentru a copia, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021, ar fi fost ascunse într-un nasture, în ochelari sau chiar în masca de protecţie, folosind și o pereche de căști, potrivit secretarului de stat în ministerul Educației, Sorin Ion.

Metode hi-tech de copiat, folosite la Bacalaureat 2021: Cameră foto ascunsă în masca de protecție sau în nasture
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Aug 2021   •   16:37

Frauda de la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, a fost descoperită, miercuri, după ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvările la probe. 

Secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, a povestit pentru Antena 3, ce descoperiri au fost făcute în urma investigării tentativelor de fraudă, în ambele sesiuni ale examenului de Bacalaureat 2021.

"Dacă se văd ambele mâini, clar camera este într-un nasture sau în ochelari. Astă-vară a fost identificat un candidat chiar cu cameră în nasture și avem și dispozitivul respectiv. Este foarte simplu să ai niște căști care se fixează direct pe timpan și am avut și astfel de situații.

Într-unul din cazuri se știe că a fost un telefon. La celălalt, suspiciunea este că a avut o cameră, fie în masca de protecție, fie în ochelari.", a explicat acesta.

"Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Liceele în care s-a descoperit farudarea examenului sunt: Liceul Tehnologic "Panait Istrati" Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

"Intenţii de fraudă, din păcate, au existat, există şi vor exista. Important este să le sancţionăm drastic. Vom vedea şi în ce măsură personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din această perspectivă", a precizat Sorin Cîmpeanu.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close