Antena 3 CNN Actualitate #metoo. Cristian Tudor Popescu: „Îmi amintesc o scenă dintr-un restaurant în care un bărbat cu bani și poziție socială a mângâiat-o pe fund pe chelneriţă, iar aceasta...”

#metoo. Cristian Tudor Popescu: „Îmi amintesc o scenă dintr-un restaurant în care un bărbat cu bani și poziție socială a mângâiat-o pe fund pe chelneriţă, iar aceasta...”

#metoo. Cristian Tudor Popescu: „Îmi amintesc o scenă dintr-un restaurant în care un bărbat cu bani și poziție socială a mângâiat-o pe fund pe chelneriţă, iar aceasta...”
20 Oct 2017   •   10:26

#metoo. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a povestit, la un post de televiziune, un episod la care a fost martor, într-un restaurant, și care s-ar putea încadra foarte bine la acuzația de hărțuire sexuală.

"Îmi amintesc o scenă dintr-un restaurant în care o persoană cu bani, poziţie socială, un bărbat, a mângâiat-o pe fund pe chelneriţă după care i-a adresat câteva glume indecente. Ce mi-e greu să uit e zâmbetul acelei femei, şi-a tras de colţurile gurii ca să-i zâmbească şăgalnic acelui domn, se vedea pe faţa ei că numai de hârjoană şi de aluzii sexuale nu-i ardea, putea să aibă acasă o bunică paralizată, niste copii cu probleme, o grămadă de necazuri, dar era silită să îşi smulgă zâmbetul ală.

Asta e cel mai sumbru, faptul că există o percepţie la nivel general, cu siguranţă în România, că un avans sexual oricât de agresiv din partea unui bărbat trebuie să fie acceptat de o femeie sau să nu se supere. Există această discriminare, tendinţa chiar a femeilor de a spune: dar ea ce a căutat să umble cu fusta scurtă şi cu decolteul nu ştiu cum.

(...) În şcoală sunt nenumărate exemple multe necunoscute, aştept să aud eleve, studente care să mărturisească la ce au fost supuse de profesori ca să treacă un examen”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, la un post de televiziune.
 

×
Subiecte în articol: hartuire sexuala
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close