Antena 3 CNN Actualitate Milionarul lui Băsescu, Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare

Milionarul lui Băsescu, Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare

Milionarul lui Băsescu, Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Feb 2015   •   11:22

Omul de afaceri Dan Adamescu, al doilea cel mai bogat român cu o avere de un miliard de euro, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat şi pe judecătorul Mircea Moldovan la 22 de ani de închisoare, pe Elena Rovenţa la cinci ani şi zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani şi pe Ion Stanciu la trei ani şi opt luni.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Vă amintim că Adamescu a fost susţinut de fostul preşedinte Traian Băsescu, care a făcut numeroase declaraţii publice menite să-l ajute pe afacerist.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, sunt acuzaţi de DNA că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.





×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close