Ministerul Sănătăţii: Primele vaccinuri împotriva gripei porcine, administrate în noiembrie

21 Oct 2009   •   15:48
Ministerul Sănătăţii: Primele vaccinuri împotriva gripei porcine, administrate în noiembrie Adrian Streinu Cercel

Primele vaccinuri împotriva gripei porcine le vor fi administrate românilor la sfârşitul lunii noiembrie. Acesta este anunţul făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel. Oficialul a precizat că primii vaccinaţi vor fi persoanele de peste 65 de ani şi personalul medical. Din luna ianuarie, este prevăzută începerea vaccinării la copii.

Vaccinul nu le va fi administrat şi copiilor de grădiniţă, pentru că numărul de doze nu este suficient, a declarat Adrian Streinu Cercel pentru rfi.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a ţinut să precizeze că în România nu există un virus care să circule liber, precum în alte state. "Este foarte important de ştiut că noi nu avem în momentul de faţă un virus liber în circulaţie, aşa cum este în Franţa".

Adrian Streinu Cercel a explicat că cifra de patru milioane de potenţiale îmbolnăviri făcută publică de autorităţile române reprezintă un scenariu pe termen lung. "Valul pandemic are patru valuri successive în interior. O pandemie se desfăşoară în decursul a doi ani de zile, nu în decursul unui sezon. E vorba de un potenţial număr de îmbolnăviri de până la patru milioane în aceşti doi ani de zile, nu de azi pe mâine", a declarat medicul.

Oficialul susţine că românii nu trebuie să conteste importanţa vaccinului. Mai mult, acesta a declarat că, în opinia sa, vaccinul împotriva gripei porcine ar trebui să fie obligatoriu. "În momentul în care se ia o decizie de către o autoritate de sănătate publică, aia trebuie executată şi nu comentată?, a concluzionat Adrian Streinu Cercel.

Potrivit ultimului bilanţ întocmit de Ministerul Sănătăţii, în România au fost confirmate 351 de cazuri de infecţie cu virusul AH1N1. Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close