Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul anti AH1N1 nu are efecte secundare

Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul anti AH1N1 nu are efecte secundare

Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul anti AH1N1 nu are efecte secundare
22 Ian 2010   •   19:02

Controversele legate de vaccinul împotriva virusului A H1N1 continuă. Ministerul Sănătăţii nu a raportat până acum niciun caz de efecte secundare grave postvaccinare, dar specialiştii spun că efectele adverse ale vaccinului se pot vedea numai în timp. Şi tot specialiştii afirmă că virusul A H1N1 nu a apărut anul trecut, ci mult mai demult.

În lume există 23 de institute sau companii farmaceutice licenţiate pentru producerea vaccinului împotriva A/H1N1, printre care şi Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Toate cele 23 de tipuri de vaccin produse în lume conţin aceeaşi tulpină de virus, notează Jurnalul Naţional. Diferenţele constau doar în modalitatea de producere, spun specialiştii.

Până în prezent, Ministerul Sănătăţii nu a raportat niciun caz de deces în urma vaccinării. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, din cele 30 de posibile reacţii adverse postvaccinale, în urma analizelor s-au confirmat 13. Acestea au fost însă uşoare şi s-au manifestat prin stări de subfebrilitate sau dureri de cap.

Specialiştii afirmă că efectele secundare ale vaccinului se pot vedea numai în timp. Printre cele mai grave se numără unele tulburări neurologice, cum sunt encefalomielita şi un tip de paralizie, denumit Sindrom Guillan-Barre.

Cu toate acestea, medicii susţin că vaccinul produs la Institutul Cantacuzino este unul "curat", aducă nu conţine aditivi care stimulează răspunsul organismului şi formarea de anticorpi.

Gripa A/H1N1 nu a apărut însă anul trecut. Conform specialiştilor, virusul afectează omenirea periodic. Diferitele sale tulpini poartă numele oraşelor în care au fost descoperite şi, din când în când, devin pandemice. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, ultima dată pandemia a fost înregistrată în 1976, în SUA.

Antena 3

×
Subiecte în articol: virusul AH1N1
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close