Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan zis "Grindă", şi-a acordat singur un contract de un milion de lei

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan zis "Grindă", şi-a acordat singur un contract de un milion de lei

O nouă dezvăluire de presă pune sub semnul întrebării competenţa şi integritatea miniştrilor din cabinetul Orban. În centrul atenţiei este ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, despre care s-a descoperit că a aprobat, pentru firma proprie, fonduri de un milion de lei prin ministerul pe care îl conduce.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan zis "Grindă", şi-a acordat singur un contract de un milion de lei
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    14 Oct 2020   •   17:00

Ministrul Ion Ştefan, care şi-a câştigat supranumele de "Grindă", după ce a oferit o explicaţie halucinantă în cazul casei pe care şi-a construit-o şi unde constructorul a greşit o grindă şi a mai construit un etaj, este protagonsitul unui scandal uriaş de presă. 

Jurnaliştii de la Libertatea au descoperit că firma Balcanic Prod SRL, deținută de ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion "Grindă" Ștefan, beneficiază de fonduri de la instituția pe care acesta o conduce – peste un milion de lei - plătiți în trei tranșe, conform documentelor de pe site-ul ministerului.

Ministerul "Grindă" ar merita un premiu Oscar pentru interpretare

Deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre a avut un mesaj ironic la adresa lui Ion Ştefan, care a spus că nu are nicio firmă, deşi documentele în care îi apare numele îl contrazic.

"Dacă am acorda premiul #Oscar pentru interpretare, la secțiunea fals în declarații oficiale, ministrul Ion Ștefan l-ar câștiga, detașat, la distanță de ani lumină față de orice contracandidat. Așa a-nțeles că se face dezvoltarea... personală."

"Prin Ministerul Dezvoltării, tot el a-nțeles că-și poate dezvolta și #familia, nu doar firma. Moțiunea simplă depusă împotriva lui a fost pentru "cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală”. Dar nici rudele nu-s ale lui și/sau plantate de el la stat, decât dacă și le recunoaște.", spune Mircea Titus Dobre pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Ion Ştefan, acuzat de fals în acte publice

În luna iulie, Camera Deputaţilor a votat o moţiune simplă împotriva ministerului Dezvoltării, pentru fals în declaraţii. Chiar şi aşa, premierul a decis să nu-l demită pe Ion Ştefan, despre care apar noi informaţii compromiţătoare privind integritatea sa.

"Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, se arata în textul moţiunii simple votate în vară de Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: Ion Stefan Mircea Titus Dobre grindă
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close