Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Marius Bostan își cere scuze profesorilor

Ministrul Marius Bostan își cere scuze profesorilor

Ministrul Marius Bostan își cere scuze profesorilor
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Iun 2016   •   09:04

Ministrul Comunicațiilor Marius Bostan a revenit asupra declarațiilor pe care le-a făcut marți referitor la profesori și la introducerea unor taxe de școlarizare în învățământ și a subliniat că învățământul gratuit este garantat prin Constituție și că profesorilor trebuie „să li se redea demnitatea”. De asemenea, ministrul a precizat că declarațiile lui au fost folosite în scop politic și că el nu a generalizat ci a răspuns punctual la anumite întrebări, transmite Digi24.

Ministrul Comunicațiilor a scris, pe Facebook, că declarațiile pe care le-a făcut ieri au fost interpretate într-un mod în care „nu s-a gândit”. 

De asemenea, Marius Bostan a precizat el a spus că soluția pentru a mări salariile profesorilor este „crearea unei piețe competitive a învățământului. 

„Mă bucur să văd că o declarație făcută în cadrul unei conferințe a stârnit atâta interes, deși trebuie să recunosc că sunt trist când văd că aceasta este folosită în scopuri politice. Regret că sunt interpretate declarațiile într-un mod în care nu am gândit. Am afirmat, răspunzând la o întrebare din sală, că profesorii au salarii mici și că răspunsul la această problemă este crearea unei piețe competitive a învățământului. Sunt criticat pentru că am spus că la buget nu sunt suficienți bani pentru a crește salariile tuturor profesorilor, deși cifrele arată că ne apropiem de un deficit de 3% iar o depășire a acestuia nu este o soluție”, a scris ministrul pe Facebook. 

Ministrul Comunicațiilor a precizat că le cere scuze profesorilor care s-au simțit lezați de scoaterea din context a declarațiilor sale. 

„Declarațiile de astăzi au fost date într-un context de dezbatere ca răspunsuri la întrebări. Nu am generalizat și departe de mine să fac acest lucru. Cer scuze acelor cadre didactice dedicate meseriei alese, care se pot simți lezate de scoaterea din context. Evident, învățământul de stat gratuit este garantat de Constituție și declarația mea a fost dată în contextul discutării mai multor soluții posibile pentru o plată mai bună pentru dascăli. Respect pe toți profesorii care se sacrifică și muncesc onest pentru educația copiilor”, a conchis ministrul.

×
Subiecte în articol: scuze
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close