Antena 3 Actualitate Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

de Georgiana Adam    |    05 Oct 2020   •   16:01
Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face un apel la părinți să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim.

"Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID-19.

Tătaru: Medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au imunizat din cauza COVID

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Ministerul Sănătății recomandă părinților să ceară medicului de familie vaccinarea copiilor

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close