Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face un apel la părinți să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim.

Ministrul Sănătăţii, apel la părinţi în plină pandemie de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2020   •   16:01

"Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID-19.

Tătaru: Medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au imunizat din cauza COVID

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de şase ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Ministerul Sănătății recomandă părinților să ceară medicului de familie vaccinarea copiilor

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru vaccinare
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close