Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț despre începerea școlilor: Putem gestiona deschiderea anului școlar 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț despre începerea școlilor: Putem gestiona deschiderea anului școlar 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit în excusivitate la Antena 3 despre deschiderea școlilor. Conform acestuia, libertatea alegerii unui scenariu optim de redeschidere a unei instituții de învățământ revine autorităților locale.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț despre începerea școlilor: Putem gestiona deschiderea anului școlar 
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    04 Sep 2020   •   20:30

Nelu Tătaru a mai spus că ultima evaluare epidemiologică înainte de redeschiderea școlilor va avea loc pe data de 7 septembrie:„Odată cu 15 mai când am luat acele măsuri de relaxare sau de revenire la normal, au fost anumite evaluări care s-au impus pentru a gestiona aceste relaxări. Au fost momente mai dificile în care s-au ținut evaluări naționale, Bacalaureatul. 

Plecând de aici, pe parcursul verii s-a lucrat efectiv în comisii comune, sub coordonarea Ralucăi Turcan pentru începutul anului școlar. S-a concretizat duminică seara, prin semnarea unui ordin comun de către Ministrul Sănătății și Ministrul Educației, în care se preconizează cum se va deschide în acest an școlar. Avem acolo anexele și regulile care trebuie respectate pentru a avea cât mai puține cazuri. S-a decis ca ultima evaluare epidemiologică să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autoritățiile locale iar consiliul de admministrație de pe 7 pana pe 10 să decidă scenariul care poate fi aplicat pentru acea unitate școlară”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț despre începerea școlilor: Putem gestiona deschiderea anului școlar 

Libertatea alegerii unui scenariu optim de redeschidere a unei instituții de învățământ revine autorităților locale 

„Am lăsat libertatea autorităților locale, DSP-urilor locale,  inspectoratelor școlare județene și consililor de administrație al unităților școlare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicat pe fiecare unitate școlară în pare. Sperăm ca măsurile de siguranță să ducă la o începere și o defășurare a anului școlar în niște condiții cumva normale. 

Orice măsură de relaxare a dus la o creștere pe care ne-am asumat-o, cu condiția respectării normelor. Noi putem gestiona redeschiderea școlilor dar în condițiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. Evaluările de până acum arată că menținem un platou de 3 săptămâni, în condițiile în care respectăm regulile”, a mai explicat Ministrul Sănătății.  

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru redeschiderea scolilor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close