Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tineretului și Sportului: Garantez că vom găzdui meciuri la EURO 2020

Ministrul Tineretului și Sportului: Garantez că vom găzdui meciuri la EURO 2020

Ministrul Tineretului și Sportului: Garantez că vom găzdui meciuri la EURO 2020
08 Aug 2017   •   09:43

România nu va pierde dreptul de a organiza cele patru meciuri de la EURO 2020. Ministrul Tineretului si Sportului este convins că reconstrucţia stadioanelor Giuleşti, Ghencea, Arcul de Triumf şi Ştefan cel Mare va fi gata la timp. Proiectul va costa in jur de 123 de milioane de euro. Marius Dunca are în vedere și construirea unei săli Polivalente în Capitală, dar şi pregătirea unui Master Plan în care să fie inventariate toate bazele care aparţin Ministerului. 
Mai mult, pe masa ministrului se află şi o serie de proiecte care au drept scop sprijinirea sportului de masă. Printre acestea se numără programul „România în Mişcare" şi reorganizarea Daciadei, după 27 de ani.


”Am venit în ministerul Tineretului și Sportului cu o modificare a legii, OUG 38, ce acordă un plafon de maxim 5% din bugetul autorităților locale să fie investit în sportul de masă. Trebuie să încurajăm competiții și să nu ne ducem doar pe o ramură sportivă. Trebuie să premiem antrenori, să premiem competițiile și federațiile care încurajează competițiile”, a declarat Marius Dunca în exclusivitate pentru Antena 3.

Cu privire la desfășurarea EURO 2020 Marius Dunca a afirmat că România are câteva angajamente față de UEFA și acest lucru reprezintă un test, dar este o șansă să se modernizeze anumite stadioane, care fără acest eveniment ar fi fost șanse mici să se modernizeze.

×
Subiecte în articol: meciuri Euro 2020 promovare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close