Antena 3 CNN Actualitate Mircea Diaconu: ''Cumințenia Pământului va ajunge lângă Mona Lisa"

Mircea Diaconu: ''Cumințenia Pământului va ajunge lângă Mona Lisa"

Mircea Diaconu: ''Cumințenia Pământului va ajunge lângă Mona Lisa"
16 Apr 2016   •   15:06

Avocatul familiei moştenitoare a operei "Cuminţenia Pământului" dă de înţeles că statul nu va reuşi să strângă cele 11 milioane de euro până în octombrie pentru a achiziţiona sculptura.

Domnul ministru al Culturii a menționat pe Facebook că o parte din bani, respectiv 6 milioane de euro vor fi strânși de la populație, în condițiile în care în bugetul ministerului Culturii nu este prevăzută nici măcar suma de 5 milioane de euro. Noi sperăm că se vor strânge acești bani pentru a se finaliza tranzacția în mod amiabil, a spus Bogdan Grabovski în emisiunea Income Magazine, realizată de Adrian Măniuțiu.

Şi stră-strănepoata lui Constantin Brâncuşi spune că românii nu vor fi de acord să doneze bani pentru sculptură şi crede că există alte soluţii mai bune pentru ca proprietarii să nu ajungă să o vândă pe piaţa liberă.

Din discuții cu oamenii de pe stradă, cunoștințe, diverse persoane vizavi de această colectă  de la persoanele fizice și juridice, se pare că nu prea este agreată mai de nimeni, a spus într-o intervenție telefonică la Antena 3 Luminița Brâncuși, stră-strănepoata lui Brâncuși.

Europarlamentarul Mircea Diaconu trage un semnal de alarmă cu privire la alte opere din patrimoniul statului care se degradează din cauza neputinţei celor care ne conduc.

''Această operă nu va păți nimic - că va fi în România, că va fi la Luvru, nu va păți nimic, va sta lângă Mona Lisa, ceea ce e onorabil și perfect pentru România. Dar ce se întâmplă cu altele din țara asta care mor? Cazinoul din Constanța se varsă în mare'', a spus Mircea Diaconu.

Statul Român are nevoie în total de 11 milioane de euro pentru a cumpăra opera de arta a lui Constantin Brâncusi. Dintre acestea, 5 milioane vor veni de la Guvern, iar restul sumei ar trebui acoperită din donaţii.


CUM NE LUĂM "CUMINŢENIA" ÎNAPOI
11 milioane de euro
          - 5 mil de euro     Guvern
          - 6 mil de euro     donaţii
termen limită donaţii     30 septembrie

SURSA: Ministerul Culturii
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close