Antena 3 CNN Actualitate Mircea Titus Dobre: Îi îndemn pe părinți să nu semneze declarația abuzivă a ministrului Anisie

Mircea Titus Dobre: Îi îndemn pe părinți să nu semneze declarația abuzivă a ministrului Anisie

Deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre, a postat un mesaj pe o rețea socială, prin care îndeamnă părinții să nu semneze ”declarația abuzivă” care ”parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație”.

Mircea Titus Dobre: Îi îndemn pe părinți să nu semneze declarația abuzivă a ministrului Anisie
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Oct 2020   •   13:15

”Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă - cea mai recentă invenție a ministrului Monica Anisie, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

”Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal”

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații - mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

”Ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal”

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

”Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile”

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții.

”Singurii care au DOAR de pierdut sunt copiii”

Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți... însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii”, scrie Mircea Titus Dobre pe o rețea socială. 

Politicianul vorbește despre declarația potrivit căreia părinții se obligă ”să nu înregistreze prin niciun procedeu activitățile didactice și să nu le multiplice sub nicio formă și să prevină înregistrarea activităților sau multiplicarea înregistrărilor acestora, în contextul în care școlile își desfășoară activitatea în scenariul roșu. 

×
Subiecte în articol: Mircea Titus Dobre
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close