Antena 3 CNN Actualitate Năstase, despre condamnarea lui Brădişteanu: E foarte trist ca un act de generozitate medicală să fie sancţionat astfel

Năstase, despre condamnarea lui Brădişteanu: E foarte trist ca un act de generozitate medicală să fie sancţionat astfel

Năstase, despre condamnarea lui Brădişteanu: E foarte trist ca un act de generozitate medicală să fie sancţionat astfel
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Mar 2015   •   12:59

Fostul premier Adrian Năstase spune despre condamnarea medicului Şerban Brădişteanu că i se pare foarte trist ca un act de generozitate medicală să fie sancţionat astfel.

Declaraţia lui Năstase vine după ce, luni, cardiologul Şerban Brădişteanu a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul favorizării lui Năstase, medicul fiind acuzat de procurori că a prelungit internarea fostului premier în mod nejustificat.

"Sunt foarte suprins de această decizie, este neclar şi ce înseamnă de fapt favorizatea infractorului în cazul în speţă. Mi se pare foarte trist ca un act de generozitate medicală, deontologie medicală e sancţionat în acest mod", a spus fostul premier PSD, Adrian Năstase, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Năstase a mai spus că speră ca decizia instanţei să nu-l afecteze foarte mult pe Brădişteanu.

"Fără să fiu eu specialist, o astfel de vulnerabilitate trebuia privită ca primă chestiune ce trebuia rezolvată", susţine Adrian Năstase.

Cardiologul Şerban Brădişteanu a fost condamnat definitiv la un an cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase. Medicul a fost acuzat de procurori că a prelungit internarea lui Adrian Năstase la Spitalul Floreasca în mod nejustificat, după tentativa de sinucidere din iunie 2012 a fostului premier şi condamnarea la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii. De asemenea, DNA a susţinut că Adrian Năstase avea o rană la gât şi asta nu implica internarea sa la Secţia de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca.

Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie 2012, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit că spitalizarea lui nu împiedică punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

În 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

În 6 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost din nou încarcerat, după ce a fost condamnat, în dosarul "Zambaccian", la patru ani de închisoare cu executare. În 21 august 2014, Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă.


×
Subiecte în articol: serban bradisteanu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close