Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, anunț-șoc pentru români! Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile se impune starea de urgență

Nelu Tătaru, anunț-șoc pentru români! Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile se impune starea de urgență

România ar putea reveni la starea de urgență dacă numărul de cazuri noi de coronavirus va ajunge la 10.000 într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări, a transmis ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a mai spus că țara noastră încă nu a depășit primul val al pandemiei.

Nelu Tătaru, anunț-șoc pentru români! Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile se impune starea de urgență
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    09 Iul 2020   •   21:08

Ministrul a explicat că nu va fi instaurată starea de urgență după doar două zile în care cazurile pozitive au ajuns la peste 550, ci va fi instituită dacă va fi o perioadă cu transmitere accentuată sau dacă vor numărul se va dubla de la o zi la alta.

"În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe", a declarat Tătaru.

Tătaru a explicat că dacă oamenii vor continua să nu respecte regulile de distanțare fizică se poate ajunge la o transmitere comunitară accentuată a COVID-19.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni".

Nou record! Numărul cazurilor de coronavirus a explodat! 614 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Un nou record a fost înregistrat astăzi în ceea ce privește numărul cazurilor noi de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 614 îmbolnăviri în România în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 395 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.176 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coronavirus
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close