Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru face marele anunț. România revine la restricții?

Nelu Tătaru face marele anunț. România revine la restricții?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că măsurile de relaxare introduse după starea de urgenţă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte.

Nelu Tătaru face marele anunț. România revine la restricții?
Sursa foto: Hepta
19 Iul 2020   •   17:00

”În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ludovic Orban: Patronii de terase sunt anunțați  înainte că urmează să fie controlați

Dacă inițial dorința Guvernului era de a închide terasele la ora 22.00, Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23.00, încercând să le ofere patronilor încă o oră ăn plus în care să-și poată primi clienții. Surse apropiate premierului spun că Ludovic Orban este nemulțumit că există oameni din Guvern care înștiințează patronii de terase înainte de a se face controalele, astfel încât de multe ori, în ultimele zile, controalele au fost intensificate, însă nu au avut o rată de eficiență așteptată de Guvern.

 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru terasa
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close