Antena 3 Actualitate Nelu Tătaru mărturisește că formula de calcul privind scenariile desfășurării anului școlar era greșită: "Vina e a noastră!"

Nelu Tătaru mărturisește că formula de calcul privind scenariile desfășurării anului școlar era greșită: "Vina e a noastră!"

de Claudia Simion    |    08 Aug 2020   •   19:40
Nelu Tătaru mărturisește că formula de calcul privind scenariile desfășurării anului școlar era greșită: "Vina e a noastră!"
Sursa foto: Hepta

Datele stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii ce vizează desășurarea anului școlar au fost transmise în eronat de Klaus Iohannis, a declarat ministrul Sănătății, adăugând că își asumă această greșeală.

“Toate scenariile sunt lucrate și au fost lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin INSP, și Ministerul Sănătății în special. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, precum și datele, au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a transmis Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis și-a cerut scuze pentru informațiile eronate transmise

Președintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări, joi, vizavi de informațiile eronate prezentate în conferința de presă susținută cu o zi înainte. Este vorba despre o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii - verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Administrația Prezidențială a precizat ulterior că informația corectă este: "Criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

„Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close