Antena 3 CNN Actualitate Nereguli grave la vot. Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de MAI

Nereguli grave la vot. Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de MAI

Nereguli grave la vot. Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de MAI
05 Iun 2016   •   17:19

De la începerea procesului de votare au fost constatate 70 de fapte contravenţionale, pentru care s-au aplicat 21 de avertismente scrise şi amenzi în valoare de 24.600 de lei, conform Agerpres.

 "Până la această oră, s-au constatat 70 de fapte contravenţionale, pentru care s-au aplicat 21 de avertismente scrise şi amenzi în valoare de 24.600 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru continuarea propagandei electorale, fotografierea şi filmarea buletinului de vot, consumul şi distribuirea de băuturi alcoolice în zona de protecţie a secţiei de votare, prezenţa mai multor persoane în cabina de vot. De asemenea, se efectuează cercetări referitor la 34 de situaţii privind posibile infracţiuni", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, în judeţul Braşov, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot faţă de un membru al unui birou electoral care avea sub listele electorale un buletin de vot pentru alegerea primarului pe care era aplicată ştampila cu menţiunea "Votat".

Monica Dajbog a mai spus că, în judeţul Olt, două persoane au fost sancţionate contravenţional cu suma de 600 de lei fiecare, din cauză că au însoţit câte un alegător în cabina de vot, fără aprobarea preşedintelui biroului electoral.

În judeţul Mehedinţi, o persoană care a sesizat faptul că într-o secţie mai multe persoane au intrat în cabina de vot în acelaşi timp a fost amendată cu suma de 500 de lei întrucât fapta nu s-a confirmat, a informat Dajbog.

 "În Bucureşti, preşedintele unei secţii de votare a solicitat sprijinul efectivelor MAI, pentru că un bărbat făcea scandal în secţia de votare. Acesta a fost ulterior preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Psihiatrie. Tot în Capitală, un cetăţean în stare de ebrietate a adresat injurii şi expresii jignitoare membrilor biroului electoral al secţiei de votare. Cetăţeanul a fost scos din secţia de votare şi amendat cu 500 de lei", a adăugat Monica Dajbog.

Ea a precizat că în mai multe secţii de vot din ţară au fost înregistrate incidente legate de dispariţia ştampilelor cu menţiunea "Votat". "În toate cazurile a fost sesizată Poliţia şi se fac cercetări, fără a se afecta desfăşurarea procesului de votare", a explicat Dajbog.

Potrivit acesteia, angajaţii MAI au sancţionat şi persoanele care au comercializat, distribuit sau consumat băuturi alcoolice în apropierea secţiilor de votare. "Astfel de cazuri au fost înregistrate în judeţele Cluj şi Satul Mare, dar şi în municipiul Bucureşti", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close