Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: Administraţiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor

Nicolăescu: Administraţiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor

Nicolăescu: Administraţiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor
Sursa foto: Foto:Agerpres
29 Noi 2013   •   21:43

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că administraţiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor, potrivit proiectului de modificare a Legii Sănătăţii, în condiţiile în care această posibilitate nu există în acest moment, din punct de vedere legal.
   
"Vă dau o veste nouă: în proiectul de modificare a Legii 95 a Sănătăţii venim cu o prevedere prin care dăm posibilitatea administraţiilor locale - ceea ce nu au astăzi legal posibilitatea - să dea bonusuri sau chiar să plătească salarii pentru medici", a spus Nicolăescu, citat de Mediafax.
   
El a precizat că, astfel, administraţiile locale vor avea posibilitatea de a acorda creşteri salariale prin care să-i atragă pe medici.
   
"Deci, dacă o administraţie locală este interesată să-şi ţină doi medici care sunt anestezişti, pot să vină să le dea nişte creşteri salariale ca să-i atragă. Deci creăm aceste posibilităţi, aceste facilităţi", a spus Nicolăescu, subliniind faptul că o secţie de chirurgie nu poate funcţiona, chiar dacă are cei mai buni chirurgi, în absenţa medicilor anestezişti.
    

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu salariu spital
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close