Ninsori ca-n plină iarnă şi temperaturi negative. Vremea s-a răcit şi cu 10 grade, iar meteorologii spun că valul de frig va rămâne peste România

de O.P.    |    15 Noi 2012   •   07:03
Ninsori ca-n plină iarnă şi temperaturi negative. Vremea s-a răcit şi cu 10 grade, iar meteorologii spun că valul de frig va rămâne peste România

Vremea, care s-a răcit brusc în toată ţara, a facut prima victimă. La Iaşi un bărbat a fost salvat în ultimul moment de medici după ce a fost găsit pe o bancă din parc în stare de hipotermie.

Temperaturile scăzute au adus în zonele montane primele ninsori consistente. La altitudini de peste 1.500 de metri stratul de zăpadă măsoară deja 10 centimetri iar unele trasee montane au fost închise. În Pasul Tihuţa, ploaia s-a transformat rapid în ninsoare iar zăpada s-a aşternut imediat pe carosabil.

Drumarii au intervenit cu materiale antiderapante iar şoferii au fost avertizaţi de poliţişti să-şi echipeze maşinile corespunzător. Primii fulgi au apărut la Harghita Băi iar stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri. Ninsoarea i-a bucurat pe proprietarii de pensiuni care aşteaptă deja primii turişti. A nins şi munţii Bucegi.

La altitudini de peste 1.500 de metri este iarnă în toată regula. Salvamontiştii din Prahova le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele montane închise pe timpul iernii. Vremea rece din ultimul timp a făcut şi o primă victimă. La Iaşi un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a adromit în parc.

Meteorologii spun că frigul va persista şi în zilele următoare iar în zonele de munte ninsorile vor continua.
x close