Antena 3 CNN Actualitate Noi acuzaţii la adresa procurorului Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia

Noi acuzaţii la adresa procurorului Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia

Noi acuzaţii la adresa procurorului Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia
08 Sep 2014   •   18:33

Noi acuzaţii la adresa procurorului Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia. După ce un afacerist basarabeann l-a acuzat că l-a forţat să-şi vândă vila la un preţ derizoriu, avocatul acestuia spune că are dovezi şi din alte dosare. Potrivit noilor dezvăluiri, procurorul Eva ar fi dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale în dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro.

Procurorul Emilian Eva este acuzat că a obţinut la un preţ subevaluat o vilă care îi aparţinea lui Anatolie Mărgărint, afacerist pe care-l cerceta în anul 2002. Pe durata anchetei, mai multe proprietăţi ale afaceristului au fost puse sub sechestru, mai puţin pe o vilă situată în centrul oraşului Iaşi. O avocată, apropiată a lui Emilian Eva, l-a contactat atunci pe Anatolie Mărgărint şi l-a informat că singura scăpare este vânzarea vilei.

La finalul anchetei, procuroarea care a instrumentat cazul a decis neînceperea urmăririi penale.

Acuzaţiile aduse procurorului care a instrumentat şi dosarul Telepatia vin la mai bine de un deceniu de la data la care ar fi avut loc tranzacţia impusă. Avocatul omului de afaceri moldovean susţine că are mai multe dovezi prinvind modul în care procurorul  Emilian Eva dădea soluţii de neîncepre a urmăririi penale.

Procurorul Eva este acuzat şi de un fost angajat al DNA că în dosarul privatizării ICA că a pus presiuni asupra martorilor şi că a forţat-o pe experta Aurelia Nicolae să inventeze, din pix, un prejudiciu mult mai mare. Totodată, Emilian Eva este vizat şi de o anchetă a inspecţiei judiciare.

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia Emilian Eva
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close