Antena 3 CNN Actualitate Nou scandal la o biserică din Satu-Mare. Preotul este acuzat că nu returnează bani împrumutaţi

Nou scandal la o biserică din Satu-Mare. Preotul este acuzat că nu returnează bani împrumutaţi

Nou scandal la o biserică din Satu-Mare. Preotul este acuzat că nu returnează bani împrumutaţi
Sursa foto: Foto: Videonews
14 Aug 2011   •   22:31

Pentru a doua oară în acest an a fost scandal ca la uşa cortului în faţa bisericii romano-catolice Culciu Mare din Satu Mare. Zeci de oameni au venit să-i ceară din nou socoteală preotului paroh. Oamenii susţin că i-au împrumutat bani pe care părintele nu-i mai returnează. În apărarea preotului au sărit enoriaşii lui.

Sătui să tot aştepte ani buni după banii pe care i-au dat cu împrumut preotului Ioan Boja, oamenii s-au dus pentru a doua oară în acest an să-i ceară socoteală.

Printre păgubiţii care-şi cer dreptatea în faţa bisericii se numără şi vărul primar al preotului. Prin franciza deschisă pe numele soţiei, preotul ar fi contractat un credit de 40.000 de euro în numele vărului său, bani pe care oamenii nu i-au văzut niciodată. Preotul i-ar fi anunţat că nu va mai plăti rata. Omul se plânge că a fost nevoit să se întoarcă la muncă în Italia pentru a achita ratele la bancă.

În aceeaşi situaţie se găsesc alte opt familii.

Din octombrie 2010, la tribunalul Satu Mare se judecă patru procese în care Ioan Boja este pârât. Preotul nu a văzut însă niciodată interiorul unei săli de judecată.

Superiorii preotului ştiu de situaţie, însă până când nu există o soluţie definitivă, spun că nu pot lua nici o măsură. Părintele susţine că nu este dator nimănui şi că instanţa va decide cine are dreptate.

 



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close