Antena 3 CNN Actualitate HARTĂ. Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii. Judetele unde elevii vor învăța doar online

HARTĂ. Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii. Judetele unde elevii vor învăța doar online

Antena 3 a intrat în posesia hărții cu județele din țară împărțite în funcție de scenariile după care va începe școala. Astfel, Capitala s-ar înscrie în scenariul 2, având o rată de infectare de 1,12% la 1000 de locuitori.

HARTĂ. Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii. Judetele unde elevii vor învăța doar online
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Sep 2020   •   12:17

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acestor date, vor fi stabilite scenariile după care vor funcționa școlile la începutul anului școlar. 

Vezi situația pe județe AICI!

Direcțiile de Sănătate Publică vor informa Inspectoratele Școlare Județene

”Astăzi, 7 septembrie 2020, toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.

Care sunt scenariile

Comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 - participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 - participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Nelu Tătaru: Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor

“Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru şcoală elevi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close