Antena 3 CNN Actualitate Cum se văd REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE în presa din SUA. New York Times: ”Alegatorii au readus la putere PSD”

Cum se văd REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE în presa din SUA. New York Times: ”Alegatorii au readus la putere PSD”

Cum se văd REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE în presa din SUA. New York Times: ”Alegatorii au readus la putere PSD”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Dec 2016   •   08:36

Publicația americană New York Times dedică un amplu articol în pagina electronică rezultatelor estimate la ALEGERILE PARLAMENTARE din Romania.

"Alegatorii par sa fi readus la putere Partidul Social Democrat, formatiune de centru-stanga, in cadrul alegerilor parlamentare de duminica, la un an de la amplele proteste din Bucuresti care au dus la demisia precedentului Guvern format de acest partid", se arata in articolul semnat de jurnalistul Kit Gillet, scrie stirileprotv.ro.

Autorul textului arata ca, cel mai probabil, PSD va forma o alianta cu ALDE, dupa o campanie electorala in care social-democratii au promis cresterea salariilor si a pensiilor, investitii in infrastructura si in sanatate, precum si reducerea impozitelor.

"Romania este tara cu cea mai rapida crestere economica din Uniunea Europeana, dar salariile raman mici, iar asta ii determina pe multi romani sa plece la munca peste hotare", potrivit New York Times.

In analiză se mai arată ca rezultatul acestor alegeri nu este unul neasteptat, o surpriza fiind, poate, faptul că PNL nu a avut parte de suficienta sustinere pentru a construi o majoritate alaturi de USR, formațiune care "a avut, în campanie, o platformă în care se pledeaza pentru mai multa transparentă la guvernare".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close