Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Iaşi a intrat în comă şi a murit, după ce a născut. A stat 10 zile în travaliu şi i s-a refuzat cezariana

O femeie din Iaşi a intrat în comă şi a murit, după ce a născut. A stat 10 zile în travaliu şi i s-a refuzat cezariana

O femeie din Iaşi a intrat în comă şi a murit, după ce a născut. A stat 10 zile în travaliu şi i s-a refuzat cezariana
Sursa foto: Foto: www.ivillage.ca
20 Feb 2013   •   07:42

Trebuia să se întoarcă acasă, la cei doi copii, cu un frăţior, dar se va întoarce între patru scânduri. După zece zile în care a îndurat dureri cumplite şi încă o lună în care a stat în comă, o tânără din Iaşi s-a stins pe patul din spital. Din vina medicului care a ajutat-o să nască, spun rudele îndoliate.

Carmen n-a mai apucat să-şi ţină în braţe fetiţa căreia i-a dat viaţă. E vina medicului, spun rudele femeii, care îl acuză pe doctor că a chinuit-o până la moarte.

Femeia trebuia să nască pe 17 ianuarie. Durerile au venit, însă, mai devreme şi a ajuns la maternitatea Elena Doamna din Iaşi. Acolo, medicul nu s-a grăbit.

Au urmat zece zile de chin pentru Carmen. Atât a lăsat-o medicul să aştepte până să nască normal. A vrut cu orice preţ să nască normal, la data stabilită. Deşi copilul cântărea deja 4 kilograme.

Nu i-a făcut cezariană nici în ultimul ceas, când femeia a întrat în travaliu şi a născut după chinuri cumplite. Chinul s-a transformat însă în tragedie.

"A avut hemoragie foarte puternică, toată noaptea au fost schimbate vreo 20 de pungi de sânge. Medicii nu-i mai dădeau nicio şansă" povesteşte soţul femeii.

Aşa că i-au extirpat uterul şi au trimis-o, în grabă, la un alt spital. Mai mult moartă decât vie. 

După o lună de comă femeia a murit. Familia a depus o plângere la Colegiul Medicilor.  Doctorul acuzat aşteaptă şi el rezultatul. Mai mult nu comentează.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close