Antena 3 CNN Actualitate O fetiţă de patru luni cu tumoră pe creier nu are de cine să fie operată în România

O fetiţă de patru luni cu tumoră pe creier nu are de cine să fie operată în România

O fetiţă de patru luni cu tumoră pe creier nu are de cine să fie operată în România
Sursa foto: Foto: Videonews
29 Noi 2010   •   22:39

O fetiţă de numai 4 luni, ar putea muri în orice clipă. Are o tumoră pe creier şi în România nu mai are cine să o opereze. Secţia de neurochirurgie în care putea fi tratată este închisă. Toţi medicii şi asistentele care lucrau aici au plecat să lucreze fie în sistemul privat, fie în străinătate.

Maria are doar 4 luni şi o tumoare pe creier cât pumnul unui adult. Părinţii au aflat de boala ei acum o săptămână. De atunci, fiecare secundă se scurge pentru ei altfel decât pentru restul lumii. Fiecare zi care trece agravează boala Mariei.

Singura speranţă a lor era ca fetiţa să fie operată la Spitalul Marie Curie din Capitală. Dar, asta nu se poate. Secţia de neurochirurgie a celui mai mare spital pentru copii din ţară NU mai funcţionează. E închisă de mai bine de două luni, pentru că nu există personal.

Cazul Mariei nu e o excepţie. Nu e singurul copil care n-a putut fi operat în ultimele 2 luni. Exact câţi micuţi n-au primit îngrijirea de care aveau nevoie nu ştie nimeni.

Mariei medicii de la Marie Curie au încercat să-i mai dea o şansă. Au trimis-o la spitalul Bagdasar. Dar, nici aici n-a avut mai mult noroc.

Singura soluţie a rămas o operaţie în Franţa. Dacă în două zile nu e operată, părinţii nu vor mai apuca să-şi vadă copilul la şcoală.

O dramă care se întâmplă pentru că cel mai mare spital de pediatrie din România nu mai are medici. E un spital în care copiii nu mai pot fi salvaţi oricând. E însă în continuare una dintre puţinele unităţi medicale din ţară în care copiii pot fi operaţi pe inimă.

Astăzi, un băieţel venit pe lume acum o săptămână, primul născut al unei familii din Titu, a fost adus cu elicopterul de medicii SMURD în Bucureşti. Doar la Spitalul Marie Curie malformaţia inimii cu care s-a născut poate fi corectată.


O fetiţă de 4 luni cu o tumoră pe creier nu are unde să fie operată


×
Subiecte în articol: tumora operatie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close