Antena 3 CNN Actualitate O româncă din Italia cere jumătate de milion de euro moștenire de la iubitul italian defunct

O româncă din Italia cere jumătate de milion de euro moștenire de la iubitul italian defunct

O româncă se află în centrul unui scandall monstru în Italia din cauza testamentului de jumătate de milion de euro al fostului său partener italian. Femeia a prezentat un testament olograf al bărbatului, dar rudele acestuia îl contestă.

O româncă din Italia cere jumătate de milion de euro moștenire de la iubitul italian defunct
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    19 Mai 2022   •   16:30

La câteva zile după înmormântarea unui agricultor în vârstă de 60 de ani din Cellarengo, care a murit în urmă cu aproximativ doi ani, partenera acestuia, o femeie de 55 de ani de origine română, a depus un document de moștenire scris de mână în biroul unui notar din localitatea Asti.

Românca povestește că documentul a fost scris de mână de către iubitul său. În testamentul datat și semnat, fermierul își oficializa dorința de a-i lăsa pământul, casa, alte proprietăți și economiile sale femeii de origine română, cu care își petrecuse ultimii ani din viață, scrie stiridiaspora.ro.

Valoarea totală a moștenirii se ridică la aproximativ 500.000 euro. Totul este însă contestat de fratele italianului. Bărbatul nu avea alte rude apropiate, nu se căsătorise niciodată și nici cu româncă nu încheiase vreodată un un act oficial.

Așa că legea nu îi dădea femeii vreun drept asupra averii destul de mari agonisite de fermierul italian. Fratele defunctului a contestat moștenirea și a denunțat-o pe femeie pentru fals.

Justitiția va decide acum dacă actul prezentat de româncă este unul veritabil sau femeia va fi anchetată pentru fals.

×
Subiecte în articol: italian testament mostenire
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close